Näin joulun jälkeen ei hirveesti tee mieli mitään makeeta, mutta jotain oli silti pakko saada tehdä, joten päädyin kokeilemaan suolaista piirakkaa. Tämän ohjeen olen aikoja sitten ottanut Kurkistus Keittiööni -blogista. Nyt sitte päädyin sitä testaamaan ja oli kyllä ihan älyttömän hyvää! Kannattaa kokeilla. Erityisesti ihastuin pohjaan. Todella helppo tehdä ja käsitellä ja lisäksi tosi hyvän makunen.

1168198.jpg

Pohja:

7 dl vehnäjauhoja

1 dl perunamuusijauhetta

4 tl kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 ½ dl sulatettua rasvaa

3 dl maitoa

Täyte:

600 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita

200 g aurinkokuivattua tomaattituorejuustoa

n. 8 cm purjoa (en laittanut)

1 tlk ananaspaloja

juustoraastetta

oreganoa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lämmitetty maito-rasvaseos. Vaivaa hyvin ja kauli taikina pellille.

Paista kanasuikaleet. Levitä pohjalle ensin tuorejuusto, sitten paistetut ja pienemmäksi pilkotut kanasuikaleet. Suikaleiden päälle pilkottu purjo ja ananaspalat. Ripottele päälle juustoraastetta ja oreganoa makusi mukaan. Paista 200 asteessa noin 20-25 min.